FAQ

Spørgsmål og svar
Vis eller skjul svaret Vejledning til DANBIO 5.0?
Hvor finder jeg vejledningen til DANBIO 5.0?

Du kan downloade en vejledning under punktet "Vejledning" eller kontakte sekretariatet enten på telefon 38633103 eller pr. mail databasen@danbio-online.dk.

Vis eller skjul svaret Hvad skriver jeg i DANBIO når CRP er < x ?
I DANBIO kan man ikke skrive tegnet "<". Hvilket tal skal jeg registrere i DANBIO når CRP er angivet som "< X"?

Hvis CRP i labsvaret angives som "<" (mindre end) X, skrives i DANBIO det tal som står angivet efter tegnet.

Fx: "CRP < 8" skrives i DANBIO som "8".

 

 

 

 

 

 

Vis eller skjul svaret Jeg har glemt min adgangskode - hvad gør jeg?

 

Hvis du har glemt din adgangskode skal du gøre følgende:

  1. Her på siden finder du i øverste venstre hjørne log-ind feltet. Klik på linien "glemt adgangskode".
  2. Skriv dit brugernavn
  3. Klik på "skift adgangskode"
  4. Herefter vil du modtage en mail fra "Site administrator" med et link, som giver dig mulighed for at oprette en ny adgangskode.

 

Dit brugernavn er normalt dit fornavn + efternavn ud i et med små bogstaver. Hvis du er i tvivl, konkakt DANBIOs sekretariat så hjælper vi dig!

 

 

 

 

Vis eller skjul svaret Hvordan får jeg hjælp?
Hvor skal jeg henvende mig, hvis jeg har brug for hjælp med registrering

Daglig bemanding af DANBIOs sekretariat varetages af administrativ medarbejder Sara Engel.

Sekretariatet er åbent for besvarelse af spørgsmål eller support til håndtering af Danbio-online alle hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 på 38 63 31 03. Telefonsvarer modtager beskeder hele døgnet.

Du kan også altid skrive en mail til: databasen@danbio-online.dk

 

 

 

 

 

Vis eller skjul svaret Hvordan kan jeg justere i dosis på en oprettet biologisk behandling?
Hvordan kan jeg justere i dosis på en oprettet biologiske behandling? Hvordan retter jeg en fejlindtastning i den biologiske behandling? Kan jeg rette i en biologisk behandling der er afsluttet?

Ved ændringer i en igangsat biologisk behandling skal du anvende patientens ordinationstavle (find det biologiske præparat i navigationsfeltet).

Midt på ordinationtavlen finder du feltet "Tilføj justering", dette felt skal du bruge. Notér dig, at der er en blå ramme om præparatet, som du vil ændre indtastning på, og at ordinationen er en aktiv ordination. Du kan nu tilføje en ny justering ved at klikke på "Tilføj ny justering", og indtaste dosisjusteringen i det nye, tomme felt.

Hvis du indtaster en fejl i justeringsfeltet, kan du bruge "Deleteknappen".  Hvorefter du indtaster den korrekte justering.

En biologisk behandling kan du altid rette ved at gøre ordinationen aktiv. Det gælder både aktive og afsluttede ordinationer. Du vælger det ønskede præparat (i navigationsfeltet), og når den blå firkant er synlig om den ønskede ordination, kan du ændre de indtastede data eller bruge "Deleteknappen". Husk evt. at korrigerer dato og gemme den nye indtastning.

Vis eller skjul svaret Når DANBIO skal fungere hurtigst og bedst muligt, hvilken "webbrowser" er så den mest optimale at anvende?

Danbio er opbygget, så den er optimeret til brug af Firefox som "webbrowser". Firefox er gratis og hentes fra http://getfirefox.com. Du finder en vejledning til installation af Firefox her.

Google Chrome kan også anvendes.

Hvis du har spørgsmål omkring download og installation af Firefox er du velkommen til at kontakte databasen@danbio-online.dk.

Vis eller skjul svaret Hvordan ansøges om bevilling og iværksættelse af DANBIO Touchskærmen?

Indkøb og opsætning

DANBIO har udarbejdet en vejledning, som forhåbentlig vil kunne give svar på de oftest stillede spørgsmål i opstarts- og installations fasen. Du finder vejledningen her.

Tilskud til indkøb af touchskærm

Alle afdelinger og privatpraktiserende speciallæger kan ansøge om at få bevilliget et økonomisk tilskud til indkøb af en touchskærm. Det er forsat muligt at ansøge om en touchskærm. For yderligere information kontakt venligst sekretariatet. Telefon 3863 3103 eller mail databasen@danbio-online.dk

Vis eller skjul svaret Hvordan kan touchskærmen rengøres og med hvilke midler?

Producenten af den touchskærm der bruges på din afdeling eller hospitalets hygiejnesygeplejerske kan hjælpe med at fremskaffe navn på et rengøringsmiddel eller procedure for rengøring af skærmen.

Et muligt produkt er:

Wet Wipe desinficerende engangsklude

Dette produkt kan købes hos Wet Wipe A/S. Vallensbækvej 65, DK-2625 Vallensbæk. Tlf: +45 43 62 19 43 Fax: +45 43 62 19 23.

For yderligere information og dokumentation, se firmaets hjemmeside: www.wet-wipe.dk.

Det kan være en god idé at spørge skærmens producent om skærmen kan tåle wetwipes.

Vis eller skjul svaret Hvilken måleenhed benyttes for CRP i patienttavlen
CRP opgøres enten som mg/l eller nmol/l. Hvilken måleenhed benyttes i patienttavlen

Vi benytter hospitalets egen måleenhed. Er man fra et hospital med måleenheden nmol/l benytter vi denne måleenhed i patienttavlen.

Slagelse, Holbæk, Århus og Hørsholm benytter nmol/l. Resten af hospitalerne benytter mg/l for CRP.

Vis eller skjul svaret Hvorfor står noget på engelsk?
Nogle ord står på engelsk. Er det meningen eller blot en fejl, der er ved at blive rettet?

Danbio er udviklet som en løsning, der kan benyttes på tværs af landegrænser, men med brugerflade på det "lokale" sprog. Selvfølgelig skal brugerfladen på et dansk hospital være på dansk. Enkelte steder kan oversættelsen evt. mangle at blive lagt ind, men vi arbejder på sagen.