DANBIO forside

Kontaktformularen på DANBIO ("kontakt DANBIO) virker igen d.28. maj 2020

Torsdag d.28. maj 2020

Kontaktformularen på DANBIO ("kontakt DANBIO) har ikke virket i perioden fra d. 12.-28. maj 2020. 

Mangler du svar på en henvendelse, som er sendt i ovennævnte perioden beder vi dig om at gensende din henvendelse.

Vi beklager ulejligheden,

Med venlig hilsen 

DANBIO

Lancering af DANBIO hjemmefra og COVID-19 spørgeskemaundersøgelse i uge 21-22

Til alle DANBIO brugere

Orientering om to nye DANBIO-tiltag:

  1. Lancering af DANBIO hjemmefra

I løbet af den næste uges tid kan patienterne besvare spørgsmål (patientrapporterede outcomes) i DANBIO hjemmefra. Patienterne kan således hjemmefra besvare de sædvanlige spørgsmål fra skærmen i venteværelset. Indtastning kan ske via PC, tablet eller smartphone og tilgås via patient.danbio.dk. I konsultationen indhentes patientens svar på vanlig vis via den røde knap i DANBIO. Dette kan være en stor fordel både ved de for tiden hyppigere telefonkontakter men også ved fysiske fremmøder.

Patienterne informeres via et brev der sendes i e-Boks i løbet af uge 21 og 22 (19/5-26/5). I dette brev henvises patienten til patient.danbio.dk for at benytte DANBIO Hjemmefra.

Danbio.dk er en ny DANBIO hjemmeside, som er rettet mod patienten. Her vil patienten kunne læse mere om DANBIO og COVID-19 spørgeskemaundersøgelsen samt finde link til indtastning (patient.danbio.dk), hvor der benyttes NemID.

  1. Spørgeskemaundersøgelsen ”Dig og din gigt i en tid med corona”

Der er ingen tvivl om, at den aktuelle corona-epidemi har stor betydning for de reumatologiske patienter. Nøjagtigt hvilke konsekvenser ønsker vi at undersøge med en videnskabelig spørgeskemaundersøgelse. Patienterne giver samtykke og besvarer spørgeskemaet via DANBIO hjemmefra eller på skærmen i venteværelset.

Disse to tiltag er forbundne, idet det er fondsmidler til spørgeskemaundersøgelsen, som har gjort en hurtigere lancering af DANBIO hjemmefra mulig. Bevillingen har givet os mulighed for at informere patienterne om DANBIO hjemmefra og om den frivillige spørgeskemaundersøgelse via et brev, som udsendes til patienterne i e-Boks i løbet af uge 21 og 22 (19/5-26/5).

Hvis patienterne besvarer DANBIO spørgsmålene på skærmen i venteværelset - som de plejer - vil de til slut blive inviteret til at deltage i ”Dig og din gigt i en tid med corona” og derefter få mulighed for at besvare de ekstra spørgsmål.

Yderligere information om spørgeskemaundersøgelsen fås ved henvendelse til Bente Glintborg (glintborg@dadlnet.dk).

Afdelingen/klinikken tilbydes akademisk deltagelse i spørgeskemaundersøgelsen iht. Vancouverreglerne, hvis I ønsker det - kontakt da gerne Bente Glintborg (glintborg@dadlnet.dk).

Vigtig information om IT-support

Procedure hvis patient henvender sig til afdeling vedr. login problemer

  • På danbio.dk vil der under FAQ ligge svar på de hyppigste problemer, der kan opstå for patienten. Disse svar vil blive opdateret løbende.
  • For problemer der ikke kan afhjælpes via information på danbio.dk beder vi afdelingen sende følgende informationer til support@zitelab.dk: mobilnummer, navn og første 6 cifre fra cpr. Der vil herefter ske en prioritering af henvendelser, evt. således at patienten vil blive kontaktet direkte af en medarbejder fra ZiteLab for at afdække evt. særlige problemer.

Der er begrænsede ressourcer til at afhjælpe evt. IT-mæssige problemer direkte ift. den enkelte patient, og det må derfor være den normale procedure, at patienterne i første omgang henvises til at bruge touchskærmene i stedet, hvis eget udstyr ikke virker hjemmefra og orientere sig på danbio.dk.

Spørgsmål vedrørende DANBIO hjemmefra rettes til DANBIO sekretariatet (databasen@danbio-online.dk), og vedrørende spørgeskemaundersøgelsen til Bente Glintborg (glintborg@dadlnet.dk).

Vi glæder os meget til at tilbyde disse nye muligheder til vores patienter og ser frem til fortsat godt nationalt samarbejde.

Med venlig hilsen

DANBIO sekretariatet, Dorte Vendelbo Jensen, Sara Engel, Merete Lund Hetland 

VELKOMMEN TIL DANBIO 6

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER EFTER LANCERING AF DANBIO 6, SOM OPDATERES LØBENDE

INTERNET EXPLORER MÅ IKKE BENYTTES! BENYT CHROME ELLER FIREFOX I STEDET, NÅR DU SKAL PÅ DANBIO.

FLEXSØGNING: Søgningen kan igen benyttes.

SKIFT ADGANGSKODE: Den systemgenererede mail ved kodeskift bliver blokeret pga. lokale indstillinger hos nogle brugere. Kontakt DANBIO, hvis du ikke modtager en mail.

BEHANDLENDE LÆGE: Vi er opmærksomme på, at der er fejl i listerne over behandlende læger. Disse læger der er fejlagtigt placeret på listerne har ikke samtidig adgang til hospitalets data i DANBIO.

Ny version af DANBIOs brugervejledning (version 4)

TUR-FUNKTION: For at gøre sig hurtigst muligt bekendt med den nye brugerflade, anbefaler vi, at man benytter sig af tur-funktionen, som du finder ved at klikke på det blå spørgsmålstegn, når du er logget ind på DANBIO. Her kan du vælge imellem forskellige emner, heriblandt: oprette en patient, oprette et visit, oprette en ordination.

Med venlig hilsen

DANBIO

DANBIO 6 lanceres tirsdag d.7. april - Information om nye arbejdsgange

Fredag d.27. marts 2020

Kære DANBIO-bruger

DANBIO 6 lanceres tirsdag d.7. april 2020. Vi gør opmærksom på to nye arbejdsgange, når DANBIO 6 lanceres. Du kan finde en vejledning her.

Det drejer sig specifikt om DANBIO 6 Kiosk platformen (dvs. touchskærmene).

1.               Personalelogin på touchskærme/tablets (ugentligt)

2.               Patienter skal være oprettet i DANBIO for at kunne taste på skærmen

Det vil være muligt at teste adgangen til den nye DANBIO 6 Kiosk brugerflade på touchskærme og tablets dagen før lancering d. 6. april kl.14.00-15.00. I dette tidsrum kan ZiteLab kontaktes i forhold til spørgsmål om adgang på telefon 22673738 eller 53771005.

Bemærk, ZiteLab lukker det gamle system (DANBIO 5) ned dagen før (mandag den 6. april)  kl.12.00 (både touch og hospitals-løsning).

Med venlig hilsen

DANBIO-sekretariatet

DANBIOs 20 års jubilæum udskydes til 2021 - nærmere information følger

BEMÆRK - JUBILÆET UDSKYDES TIL 2021 - NÆRMERE INFORMATION FØLGER

DANBIO har 20 års jubilæum i 2020 og vi glæder os til at fejre denne begivenhed med et jubilæumsseminar D.18. SEPTEMBER 2020 på Park Inn i København.

Prof. Daniel Aletaha vil holde oplæg om “Collection of real-world data from a EULAR perspective”.

 

Så reserver dagen i kalenderen allerede nu.

Med venlig hilsen
DANBIO-sekretariatet

Vejledning til test af DANBIOs kiosksystem

Onsdag d.1/4-2020

DANBIOs nye brugerflade er på trapperne og lanceres d.7. april 2020. 

Afdelinger og klinikker er selv ansvarlige for at undersøge de lokale forhold og inddrage IT-afdelingen. En vejledning vedr. adgang til og test af det nye DANBIO 6 kiosksystem kan findes her.

Med vejledningen er det muligt at blive helt klar til at den nye brugerflade kan lanceres på jeres afdeling eller klinik. Vejledningen er udarbejdet af ZiteLab og målgruppen er it-personale på afdelinger/klinikker.

Ved hjælp af denne vejledning og det lokale it-personale håber vi at hjælpe til at alle bliver klar til udrulning af den nye kiosk brugerflade. Da hverken ZiteLab eller DANBIO har mulighed for at supportere det lokale it-udstyr er det vigtigt at processen omkring opdatering af skærme og browsere ledes lokalt.

Denne information er tidligere sendt ud til DANBIO kontaktpersoner, afdelingsledelser og klinikker.

Med venlig hilsen
DANBIO sekretariatet

DANBIO 6 lanceres på tirsdag d.7. april - Ny brugervejledning

Onsdag d.1. april 2020

På tirsdag d. 7. april erstattes DANBIO 5 af DANBIO 6. Det betyder, at du vil møde en ny brugerflade, når du åbner DANBIO på www.danbio-online.dk. Det samme vil patienten, når patienten skal taste på touchskærmen i venteværelset.

For at gøre sig hurtigst muligt bekendt med den nye brugerflade, anbefaler vi, at man benytter sig af tur-funktionen, som du finder ved at klikke på det blå spørgsmålstegn, når du er logget ind d.7. april. Her kan du vælge imellem forskellige emner, heriblandt: oprette en patient, oprette et visit, oprette en ordination. Du kan også finde hjælp her i DANBIO 6 brugervejledningen.

Bemærk: Dit brugernavn og kodeord er det samme i DANBIO 6 som i DANBIO 5.

Opstår der spørgsmål, så ring til DANBIO på tirsdag den 7. april allerede fra kl. 8.00 til kl.14.00 38633103 eller skriv til databasen@danbio-online.dk

DANBIO sekretariatet holder Påske-lukket fra onsdag d.8. april kl.11.00 til tirsdag d.14. april hvor telefonen er åben allerede fra kl. 8.00..

Med venlig hilsen
DANBIO-sekretariatet