Danbios forside

VELKOMMEN TIL DANBIO 6

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER, SOM OPDATERES LØBENDE

VIGTIGT OM BROWSER: INTERNET EXPLORER MÅ IKKE BENYTTES! BENYT CHROME ELLER FIREFOX I STEDET, NÅR DU SKAL PÅ DANBIO.

POP-UP TASTATUR TIL TOUCHSKÆRME VIRKER IGEN! Det virtuelle pop-up tastatur der benyttes fra touchskærme til personalelogind virkede ikke i morges, men fejlen er fundet og nu løst (kl.9.00).

Vi oplever at DANBIOs hjemmeside kan være lidt længere tid om at loade første gang man henter siden, hvorefter hastigheden er fin. Herefter kan man blive mødt med krav om at opdatere sin adgangskode. 

Vi gør opmærksom på at DANBIO fra kl.16.00 i dag og frem til onsdag morgen ikke vil være tilgængelig. 

Der flyttes ikke patienter tirsdag og onsdag før påsken.

Med venlig hilsen

DANBIO

DANBIO 6 lanceres på tirsdag d.7. april - Ny brugervejledning

Onsdag d.1. april 2020

På tirsdag d. 7. april erstattes DANBIO 5 af DANBIO 6. Det betyder, at du vil møde en ny brugerflade, når du åbner DANBIO på www.danbio-online.dk. Det samme vil patienten, når patienten skal taste på touchskærmen i venteværelset.

For at gøre sig hurtigst muligt bekendt med den nye brugerflade, anbefaler vi, at man benytter sig af tur-funktionen, som du finder ved at klikke på det blå spørgsmålstegn, når du er logget ind d.7. april. Her kan du vælge imellem forskellige emner, heriblandt: oprette en patient, oprette et visit, oprette en ordination. Du kan også finde hjælp her i DANBIO 6 brugervejledningen.

Bemærk: Dit brugernavn og kodeord er det samme i DANBIO 6 som i DANBIO 5.

Opstår der spørgsmål, så ring til DANBIO på tirsdag den 7. april allerede fra kl. 8.00 til kl.14.00 38633103 eller skriv til databasen@danbio-online.dk

DANBIO sekretariatet holder Påske-lukket fra onsdag d.8. april kl.11.00 til tirsdag d.14. april hvor telefonen er åben allerede fra kl. 8.00..

Med venlig hilsen
DANBIO-sekretariatet

DANBIO 6 lanceres tirsdag d.7. april - Information om nye arbejdsgange

Fredag d.27. marts 2020

Kære DANBIO-bruger

DANBIO 6 lanceres tirsdag d.7. april 2020. Vi gør opmærksom på to nye arbejdsgange, når DANBIO 6 lanceres. Du kan finde en vejledning her.

Det drejer sig specifikt om DANBIO 6 Kiosk platformen (dvs. touchskærmene).

1.               Personalelogin på touchskærme/tablets (ugentligt)

2.               Patienter skal være oprettet i DANBIO for at kunne taste på skærmen

Det vil være muligt at teste adgangen til den nye DANBIO 6 Kiosk brugerflade på touchskærme og tablets dagen før lancering d. 6. april kl.14.00-15.00. I dette tidsrum kan ZiteLab kontaktes i forhold til spørgsmål om adgang på telefon 22673738 eller 53771005.

Bemærk, ZiteLab lukker det gamle system (DANBIO 5) ned dagen før (mandag den 6. april)  kl.12.00 (både touch og hospitals-løsning).

Med venlig hilsen

DANBIO-sekretariatet

Invitation og program til DANBIOs årsrapportmøde d.15. maj - ÆNDRET TIL VIRTUELT MØDE

Mandag d.30. marts 2020

Kære DANBIO bruger

Pga. situationen med coronavirus afholdes DANBIOs årsrapportmøde virtuelt og dermed uden fysisk fremmøde. Mødedato og tidspunkt for start af møde fastholdes.

DANBIOs årsrapportmøde afholdes fredag d.15. maj 2020 Kl. 13.00-16.00. 

På mødet vil indikatorresultaterne for 2019 blive gennemgået. Se her for opdateret invitation og program.

Frist for tilmelding er 1. maj 2020 på mail til databasen@danbio-online.dk


I år har man kunnet rydde op i data helt frem til d.23. marts, hvor data blev låst. Herefter beregnes indikatorresultaterne og de nye standarder tages i brug.

Find de nye standarder her

Som altid kan du finde indikatorsøgningerne under Afdelingstavlen på DANBIOs hjemmeside. Hvis du har nogle spørgsmål til indikatorsøgningerne kan DANBIOs sekretariat kontaktes på 38633103.

Med venlig hilsen

Merete, Dorte og Sara

Call for abstracts til DANBIOs 20-års jubilæum

Torsdag d.26/3-2020

Kære alle forskningsaktive DANBIO brugere

DANBIO fejrer 20-års jubilæum med et seminar d.18. september 2020 i København. Vi ønsker denne dag at kunne præsentere et bredt udvalg af publicerede forskningsresultater baseret på DANBIO data.

DANBIO inviterer hermed alle, der har lyst til at præsentere forskningsresultater med et indlæg af 10-15 minutters varighed, til at indsende et abstract senest d.15. maj. 2020.
Se mere her.

Med venlig hilsen

DANBIO

Sæt kryds i kalenderen d.18. september 2020 - DANBIOs 20 års jubilæum

DANBIO har 20 års jubilæum i 2020 og vi glæder os til at fejre denne begivenhed med et jubilæumsseminar D.18. SEPTEMBER 2020 på Park Inn i København.

Prof. Daniel Aletaha vil holde oplæg om “Collection of real-world data from a EULAR perspective”.

 

Så reserver dagen i kalenderen allerede nu.

Med venlig hilsen
DANBIO-sekretariatet

Vejledning til test af DANBIOs kiosksystem

Onsdag d.1/4-2020

DANBIOs nye brugerflade er på trapperne og lanceres d.7. april 2020. 

Afdelinger og klinikker er selv ansvarlige for at undersøge de lokale forhold og inddrage IT-afdelingen. En vejledning vedr. adgang til og test af det nye DANBIO 6 kiosksystem kan findes her.

Med vejledningen er det muligt at blive helt klar til at den nye brugerflade kan lanceres på jeres afdeling eller klinik. Vejledningen er udarbejdet af ZiteLab og målgruppen er it-personale på afdelinger/klinikker.

Ved hjælp af denne vejledning og det lokale it-personale håber vi at hjælpe til at alle bliver klar til udrulning af den nye kiosk brugerflade. Da hverken ZiteLab eller DANBIO har mulighed for at supportere det lokale it-udstyr er det vigtigt at processen omkring opdatering af skærme og browsere ledes lokalt.

Denne information er tidligere sendt ud til DANBIO kontaktpersoner, afdelingsledelser og klinikker.

Med venlig hilsen
DANBIO sekretariatet

DANBIOs kvalitetsindikatorer for 2019 med standarder og køreplan for dataoprensning til årsrapport frem til Årsrapportmøde den 15. maj 2020

Mandag d.4/11 2019

Kære DANBIO bruger

DANBIOs styregruppe har efter indstilling fra formandsskabet for Udvalget for Nationale Behandlingsvejledninger, DANBIOs sekretariat og i samarbejde med RKKP sat standarder for kvalitetsindikatorerne for RA og axSpA. Der er tillige foretaget enkelte justeringer af de 2 kvalitetsindikatorsæt. De 2 kvalitetsindikatorsæt gældende for 2019 kan findes her.

DANBIOs indikatorsøgninger i flexsøgningen vil snarest blive tilpasset justeringerne, så det er muligt på ugentlig basis at tilgå sin egen afdelings indikatorresultater.

Data der bruges til Årsrapporten for 2019 vil blive ”låst” den 23. marts 2020, og du vil ind til da kunne ”rydde op”. Indikatorresultaterne sendes ud den 1. maj 2020 og Årsrapportmødet afholdes den 15. maj 2020 (Bemærk ændret til virtuelt møde), hvor resultaterne drøftes, og der vil være mulighed for at komme med kommentarer, der medtages i den endelige årsrapport.

Med venlig hilsen
DANBIO sekretariatet